Dit zijn de tuintrends van 2020

24 januari 2020

Wil jij een mooie tuin bij je nieuwbouwhuis? 2020 is pas net begonnen en het is nog geen weer om in de tuin aan de slag te gaan. Maar het is nooit te vroeg om inspiratie op te doen. Met deze tuintrends van 2020 kun je in het voorjaar meteen aan de slag!

Creëer een moestuin
De moestuin is weer helemaal in tegenwoordig. Logisch, want groenten uit eigen tuin smaken heerlijk en bovendien is het leuk om je eigen groenten te zien groeien. Voor een moestuin hoef je geen enorme tuin te hebben. Ook in een klein hoekje of op een balkon kun je prima je eigen tomaten en sla kweken. Heb je écht weinig ruimte? Dan is een verticale moestuin een handige oplossing. Je maakt dan een wand met verschillende kruiden zoals bieslook en tijm.

Kies voor een milieubewuste eco-tuin
Een milieubewuste tuin bestaat vooral uit groen, veel groen. De eerste stap is dus om stenen en tegels te vervangen door gras en planten. Maak de tuin niet te netjes en laat bladeren liggen. Op deze bladeren komen vogels en insecten af. Bovendien is het natuurlijke compost die je bodem verrijkt. Andere tips: gebruik milieuvriendelijke materialen voor een vogelhuisje of schuurtje, vang regenwater op, kies voor biologische plantenvoeding en maak een composthoop.

Maak je tuin ‘carpe diem’
Ben jij een sociaal type dat de tuin vooral ziet als een plek om heerlijk te zonnen en gezellig samen met familie en vrienden wat te eten en drinken? Dan is een lekkere zithoek met zachte kussens natuurlijk heel belangrijk. Verder zit je met een overkapping boven je terras altijd droog. Met een barbecue of buitenkeuken wordt de tuin echt een verlengstuk van je huis. Wil je tot in de late uurtjes blijven genieten? Een vuurkorf zorgt voor sfeervolle buitenverlichting.