Vind hier inspiratie voor je thuiswerkplek

14 februari 2020

Heerlijk als je in je nieuwbouwhuis ruimte hebt voor een thuiswerkplek. Maar hoe richt je deze zo optimaal mogelijk in? Een goede werkplek betekent rust in je hoofd en ruimte voor creativiteit. Bekijk hier hoe je dat bereikt.

Kies het juiste licht 
Licht is van invloed op je productiviteit. Bovendien voorkomt goede werkplekverlichting (oog)vermoeidheid en hoofdpijn. Daglicht geeft je energie. Kies dus het liefst een ruimte waar veel natuurlijk daglicht binnenvalt. Is dit niet mogelijk of heb je tijdens donkere dagen toch wat extra verlichting nodig? Ga dan voor lampen met een hoge Kelvin-waarde. Die geven een koelblauw, energieopwekkend licht.

Kleur bekennen 
Uit onderzoek blijkt dat de kleur blauw zorgt voor de meeste productiviteit in een thuiskantoor. Blauwe tinten verlagen je bloeddruk en hebben een rustgevend effect. Je kunt ervoor kiezen om een hele muur blauw te verven of blauwe details (zoals kussens en gordijnen) in je inrichting te verwerken. Verder geeft de kleur rood je zelfvertrouwen, stimuleert groen je creatieve brein en krijg je energie van gele tinten.

Finishing touch
Zorg verder voor voldoende opbergruimte. Zo word je niet onnodig afgeleid door spullen die je op dat moment niet direct nodig hebt. De finishing touch? Een inspirerende print aan de muur en een aantal planten. Planten staan niet alleen gezellig maar geven ook extra zuurstof. Bovendien verminderen ze je stressniveau en hebben ze een positief effect op je concentratie.